סיירת מטכ״ל המכונה גם ״היחידה״ היא מאוד מסווגת ולא נוכל באמת לחשוף כאן את הפעילות שהיאט מבצעת, כלוחמים ביחידה תדרשו לפעול בחשאיות עם כוח רצון ונחישות גדולה, תצטרכו לחשב נתונים מהר ולהפעיל שיקול דעת.
היחידה הוקמה בשנת 1957 ע״י אברהן ארנן והיא יחידת הקומנדו של אגף המבצעים המיוחדים בצה״ל, עד לשנות ה-80 לא היה ידוע על יחידה זו ורוב המשימות והפעולות שלה מאז ועד היום רובם נשארו כסוד גדול – מוטו של היחידה ״המעז מנצח״ והיא יושבת במחנה סירקין.
הפעילות המבצעית הראשונה של היחידה הייתה בלבנון בחודש מאי 1962, עקב ההצלחה במבצע זה, היחידה קיבלה עליה מבצעים נוספים.
יחידה זו מאומנת בכל סוגי הלחימה ביבשה, אך היעוד המקורי שלה הוא איסוף מודיעין והשתלה של מכשירי האזנה ומודיעין מעבר לקווי האויב.
הישגים של סיירת מטכ״ל
- 2010 – קיבלו את צל”ש הרמטכ”ל ביצוע פעולה מרוכבת.
- 2014 – צל”ש הרמטכ”ל על מבצע שהוביל לתרומה משמעותית לביטחון המדינה.
- 2015 – צל”ש הרמטכ”ל במבצע צוק איתן.
- 2016 – 2 צל”שים של הרמטכ”ל על פעילות מבצעית וחשאית, יצירתיות.
- 2018 – צל”ש הרמטכ”ל על הישגים בולטים ומשמעותים.
אתם בטח שואלים את עצמכם למה אין פירוט והכל כתוב צורה מאוד רוחבית ולא מובנת, זה בגלל שכפי שציינו מקודם רוב הפעילות של היחידה מסווג ולא ניתן לפרט עליו.
גיוס ליחידה
הגיוס ליחידה הוא חד שנתי בחודשים נובמבר/דצמבר אורך ההכרה הוא כ 16 חודשים והטירונות שלהם מתחילה במתקן אדם, היכן שנמצא הבסיס של יחידת עוקץ, לאחר סיום ההכשרה בסיס האם של סיירת מטכ״ל נמצא בסריקין.
מסלול ההכשרה כולל שבועות מאתגרים תוך הפעלה של מאמץ מחשבתי, הפגנת מנהיגות ותחת עמימות מאוד גדולה, המסלול עצמו מורכב משבועות לחימה עבודה בצותים ושבוע שבי, ע״י ביצוע ניווט מורכב.
כל הלוחמים ביחידה עוברים בהכשרה שלהם קורס קצינים ומשם ממשיכים לתפקידים שונים ביחידה ומחוצה לה, כל הלוחמים ביחידה חייבים לחתום 36 חודשי קבע ומרבית הלוחמים יעשו גם תואר ראשון על חשבון הצבא לקראת תום השירות.
מסלול שירות
השירות בסיירת מטכ״ל בנוי משירות חובה (שנתיים ושמונה חודשים) לאחר מכן שירות קבע של 3 שנים, כאשר כפי שציינו השנה האחרונה היא ללימודי תואר ראשון.
מידע נוסף אודות סיירת מטכ״ל
סיירת מטכ״ל נקראה גם יחידה 269 או 262 והיא יחידת הקומנדו של צה״ל והיא שייכת לאגף המודיעין, הסיירת אוספת מודיעין בתוך שטח אויב ובמשך המון שנים הייתה נחשבת כיחידת התערבות והשתלטות.
היחידה זכתה להמון שבחים בכל העולם וגם אצלנו כמובן, הם השתתפו במבצע אנטבה, בינהם השתתפו לוחמים אשר מוכרים בנוף השיראלי כגון: אוהד ברק, בנימין נתניהו, שאול מופז ואחרים.
מבצעים שהיחידה לקחה בהם חלק
הלוחמים השתתפו במלחמת יום הכיפורים היא נלחמה בסיני ובחרמון. פעולותיה שכן שהותרו לפרסום: מבצע אביב נעורים, שחרור קו 300 בשנת 1984, שחרור חטופים במבצע אנטבה, ניסיון החילוץ של נחשון וקסמן ז"ל, פשיטה על מבני מחבלים באזור בעל-בק במהלך מלחמת לבנון השנייה ועוד.